Πρώτοι στη φοροδιαφυγή οι ιατροί σύμφωνα με τους πολίτες!

untitled

Δημοσκόπηση της GPO αποτυπώνει την άποψη των πολιτών για ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα στην χώρα: τη φοροδιαφυγή.

Η δημοσκόπηση της GPO έγινε για λογαριασμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, με επίκεντρο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τη φοροδιαφυγή και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Το 95,7% των πολιτών θεωρεί πολύ σοβαρό το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στη χώρα μας, ενώ συγχρόνως το 53%, πιστεύει ότι οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

Επιπλέον, ένα 75,5% αμφιβάλλει ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή, το 80,9% έχει αρνητική γνώμη για το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ το 86,5% πιστεύει πως η παρούσα οικονομική κατάσταση δεν ευνοεί την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Ως σημαντικότερα οικονομικά προβλήματα οι πολίτες κατονομάζουν το ασταθές φορολογικό σύστημα (σε ποσοστό 49,4%), τη γραφειοκρατία (48,2%), τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών (20,6%), και τη φοροδιαφυγή (20,2%).

Οι πολίτες, συγκεκριμένα, θεωρούν μεγαλύτερους φοροφυγάδες τα ιατρεία (σε ποσοστό 88,6%), τους τεχνίτες (85,4%), τα δικηγορικά γραφεία και τα συμβολαιογραφεία (75,2%), τα εστιατόρια και τις ταβέρνες (57,9%), και τα βενζινάδικα (44,1%).

http://www.zougla.gr/greece/article/ta-epagelmata-tis-forodiafigis

Advertisements

One Response

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: