Σοκολάτα με φρουτοχυμό και βιταμίνη C

15492676

Βρετανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια νέα τεχνική για να δημιουργούν σοκολάτα που να περιέχει τα μισά λιπαρά από ό,τι τώρα και, στη θέση τους, να ενσωματώνουν υγιεινά συστατικά, όπως φρουτοχυμό και βιταμίνη C. Αν οι εταιρείες παραγωγής σοκολάτας υιοθετήσουν τη νέα μέθοδο, η σοκολάτα, ιδίως η μαύρη, που ήδη θεωρείται ότι κάνει καλό στην υγεία αν καταναλώνεται με μέτρο, θα γίνει ακόμα πιο υγιεινή.

Από την άλλη όμως, η ίδια τεχνική θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την εισαγωγή αλκοόλ στις σοκολάτες. Στη θέση του φρουτοχυμού, κατά τους Βρετανούς ερευνητές, θα μπορούσε να εισαχθεί ακόμα και αλκοόλ στη σοκολάτα, οπότε ανοίγει η προοπτική για σοκολάτες με γεύση βότκα! Φυσικά σε αυτή την περίπτωση, η σοκολάτα δεν θα είναι το ίδιο υγιεινή.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας στη Νέα Ορλεάνη, σύμφωνα με το BBC.

Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, ο χυμός μπορεί να εισαχθεί με τη μορφή μικρο-φυσαλίδων, χωρίς η σοκολάτα να χάνει καθόλου τη γνωστή «γεμάτη» γεύση της.
Ακόμα, η νέα τεχνική αποτρέπει το «ζαχάρωμα» της σοκολάτας, δηλαδή τη δημιουργία ενός άσπρου «φιλμ» που επικαλύπτει την επιφάνεια της, όταν έχει μείνει για καιρό στο ράφι.

Source

Similar

Read also

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: