Δήλωση του Υπουργού Υγείας για τον υπέρογκο αριθμό αξονικών τομογραφιών

li-110224-ct-scan-cp-362932

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος», σχετικά με τον υπέρογκο αριθμό αξονικών τομογραφικών πράξεων στην Ελλάδα, ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:

“Ουδέποτε παρέλαβα την αναφερόμενη στο σχετικό δημοσίευμα έκθεση. Όπως ενημερώθηκα, τηρούνται από τον ΕΟΠΥΥ οι καταγραφές των εξετάσεων που πραγματοποιούνται τόσο στα δημόσια νοσοκομεία όσο και στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Παράλληλα, με βάση τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα στοιχεία, διέταξα έρευνα μέσω  του ΣΕΥΥΠ για αυστηρό έλεγχο και καταλογισμό ευθυνών στους ιατρούς οι οποίοι διαμορφώνουν την ζήτηση των αξονικών τομογραφιών και θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις σε όσους με οποιοδήποτε τρόπο εμπλέκονται.

Προς την ίδια κατεύθυνση ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εξαντλεί το νομικό και θεσμικό πλαίσιο του Οργανισμού για να επιτύχει ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στις κοστολογήσεις των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

Υπενθυμίζω ότι από τις αρχές Αυγούστου 2012 με απόφαση μου μείωσα στο ήμισυ την κοστολόγηση της στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας από τα 12.500 Ευρώ στα 6.500 Ευρώ και ζήτησα με την ίδια υπουργική απόφαση την επανακοστολόγηση όλων των ακτινογραφικών και τομογραφικών πράξεων από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας με στόχο την δραστική μείωση της σχετικής δημόσιας δαπάνης”.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με την Ελληνοαμερικανική Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση (AHEPA) για την κοινωνική και φιλανθρωπική δράση της

Συνάντηση Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, με τον Τούρκο ομόλογό του, κ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: