Χανιά: Δράσεις υποστήριξης του μητρικού θηλασμού

breastfeeding-whey-protein

Η υποστήριξη της οικογένειας, των μητέρων και της σωστής ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών είναι ο στόχος μιάς ακόμα δράσης που υλοποιεί ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με την ομάδα «Χανιά: Φίλοι και Υποστηρικτές Μητρικού θηλασμού».

Στο πλαίσιο αυτό αναζητούν χώρους μέσα σε εμπορικά καταστήματα, σε καταστήματα εστίασης καθώς και φαρμακεία, οι οποίοι θα αποτελέσουν σημεία θηλασμού για τις μητέρες που θηλάζουν .

Για τον σκοπό αυτό έχει αποστείλει ενημερωτική επιστολή στον Εμπορικό και Φαρμακευτικό Σύλλογο καθώς και στον Σύλλογο Εστίασης. Χανίων.

Στο πρόγραμμα αυτό, θα υπάρχουν ειδικοί χώροι σε κάθε εμπορικό κατάστημα (χώρο εστίασης, καφετέριες, καταστήματα ένδυσης, φαρμακεία .) με ειδικό πληροφοριακό σήμα (σε 3 γλώσσες) ώστε μία περαστική θηλάζουσα μητέρα, να φιλοξενείται σε ένα άνετο σημείο θηλασμού, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Η προσπάθεια στηρίζεται στα διεθνή πρότυπα και απαιτεί συγκεκριμένες προδιαγραφες. Φιλικός χώρος (όχι αποδυτήρια/τουαλέτες -αποθήκη) εντός του καταστήματος με καρέκλα με πλάτη (όχι σκαμπό) μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Στον χώρο να μην επιτρέπεται το κάπνισμα.

Οι επιχειρήσεις εστίασης να διαθέτουν και αλλαξιέρα για τα βρέφη. Κομμωτήρια και άλλες επιχειρήσεις αισθητικής να διαθέτουν ξεχωριστό χώρο όπου δεν γίνεται χρήση βαφών, λακ, πιστολάκι.

Να είναι ξεκάθαρο ότι η μητέρα δεν θα έχει καμιά υποχρέωση αγοράς ως προς το κατάστημα.

Οι χώροι που θα λειτουργήσουν στα καταστήματα θα έχουν ένα διακριτικό αυτοκόλλητο στη βιτρίνα που θα δηλώνει ότι είναι φιλικοί προς τον θηλασμό, με το σύνθημα «Τα Χανιά καλωσορίζουν τον θηλασμό».

Με ανακοίνωσή τους, ο δήμος Χανίων και η ομάδα «ΧΑΝΙΑ: Φίλοι και υποστηρικτές μητρικού ΘΗΛΑΣΜΟΥ», καλούν τον εμπορικό σύλλογο τον σύλλογο εστίασης και τον φαρμακευτικό σύλλογο να ενημερώσουν τα μέλη τους, που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, έως τις 15 Μαΐου 2013 για να συμπεριληφθούν και επίσημα στην προσπάθεια αυτή.

Μετά τη δήλωση συμμετοχής θα υπάρξει αυτοψία του χώρου, από τους φορείς που διοργανώνουν τη δράση αυτή και διάθεση του ειδικού αυτοκόλλητου ως πιστοποιημένο σημείο μητρικού θηλασμού.

Πηγή

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών – 22 έως 27 Απριλίου 2013

Eμβόλιο για νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών

Σοκολάτα με φρουτοχυμό και βιταμίνη C

Ποντίκια με εμφυτευμένα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύτταρα έγιναν πιο έξυπνα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: