Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Α. Κυριακού» στον άτυχο 11χρονο

ROSOS11

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, επισκέφθηκε χθές τον άτυχο 11χρονο ο οποίος διεκομίσθη και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Α. Κυριακού», συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού, κ. Αναστάσιο Λιάσκο, από τον Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), κ. Παναγιώτη Ευσταθίου, και τον Πρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου, κ. Χάρη Τομπούλογλου.

Εξερχόμενος ο κ. Λυκουρέντζος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε τον μικρό Ρώσο και ενημερωθήκαμε για την κατάστασή του. Εντός ολίγου πρόκειται να χειρουργηθεί.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από την πρώτη στιγμή προσφέρει την φροντίδα και τις υπηρεσίες του. Είναι μια απόδειξη της αξιοπιστίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, διότι έγινε αμέσως η διακομιδή και ανταποκρίθηκαν όλες οι υπηρεσίες του Κράτους.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο, για τη διάθεση του αεροσκάφους, τους πιλότους οι οποίοι μετέφεραν το παιδί, τον Διοικητή του ΕΚΕΠΥ, κ. Ευσταθίου, το ΕΚΑΒ και φυσικά την διοίκηση του Νοσοκομείου, τον κ. Τομπούλογλου και το προσωπικό για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Θα παρασχεθεί όλη η αναγκαία φροντίδα, ούτως ώστε να προστατευθεί η υγεία του παιδιού. Λυπούμαι ειλικρινά για το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα. Η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής. Η Ελλάδα είναι χώρα φιλόξενη και είναι σε θέση – σε κάθε περίπτωση – το Εθνικό Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί είτε αφορά Έλληνα πολίτη είτε επισκέπτη.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Με τη μητέρα του συνομιλήσατε;

Βεβαίως συνομιλήσαμε. Είναι κοντά στο παιδί. Της παρέχεται και της ιδίας κάθε φροντίδα και θέλω να ευχαριστήσω και το Υπουργείο Εξωτερικών για τη διαμεσολάβησή του. Οι ιατροί και οι νοσηλευτές της παρέχουν κάθε πληροφόρηση και στήριξη.

Διαβάστε επίσης:

Δωρεάν εμβολιασμοί ανασφάλιστων παιδιών

Δημιουργία τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών

Προκήρυξη 405 θέσεων επικουρικών ιατρών

Ιατρικά Συνέδρια Ιουνίου–Ιουλίου-Αυγούστου 2013

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: