Έπαιζε κιθάρα ενώ του χειρουργούσαν τον εγκέφαλο – Man Plays Guitar While Surgeons Operate On His Brain! (Video)

Ο Brad Carter, είναι ένας 39χρονος μουσικός, στον οποίο πριν από λίγο καιρό οι γιατροί διέγνωσαν ότι έχει νόσο του Πάρκινσον. Τα χέρια του έτρεμαν όλο και πιο συχνά. Έπρεπε να χειρουργηθεί προκειμένου να του τοποθετηθούν μέσα στον εγκέφαλο ειδικά ηλεκτρόδια και ένας βηματοδότης για να ελαττωθούν οι συνέπειες της νόσου. Η επέμβαση έγινε, αλλά ο 39χρονος μουσικός δεν ήταν ναρκωμένος και σε όλη τη διάρκεια της μιλούσε με τους γιατρούς, ενώ έπαιζε συνέχεια την αγαπημένη του κιθάρα. Το βίντεο και οι φωτογραφίες που θα δείτε είναι συγκλονιστικές…

Ο Carter ναρκώθηκε κανονικά, οι γιατροί με πριόνια άνοιξαν το κρανίο του, ενώ είχαν προγραμματίσει να ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Πράγματι ξύπνησε δεν ένιωθε πόνο και όσο οι γιατροί “δούλευαν” στον εγκέφαλο του, εκείνος όχι μόνο έπαιζε κιθάρα αλλά συχνά πυκνά στην πολύωρη αυτή επέμβαση τους καθοδηγούσε που να τοποθετήσουν τα ηλεκτρόδια.

Η επέμβαση μάλιστα μεταδόθηκε από το tweeter του Carter. Οι γιατροί τοποθέτησαν τα ηλεκτρόδια και τον βηματοδότη μέσα στον εγκέφαλο προκειμένου να διεγείρουν περιοχές οι οποίες άρχισαν να καταστρέφονται από τη νόσο. Την ίδια στιγμή ο μουσικός παίζει κιθάρα και σιγοτραγουδάει.

Στο απίστευτο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ο μουσικός μπορεί στη συνέχεια να δει το παιχνίδι αγαπημένο του όργανο για άλλη μια φορά, ακόμα και τραγουδώντας μαζί, καθώς οι γιατροί τελειώσει την τοποθέτηση ηλεκτροδίων στον εγκέφαλό του.

Η χειρουργική επέμβαση έγινε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες και επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που έκανε την επέμβαση ήταν ο νευροχειρουργός Nader Pouratian, καθηγητής στο πανεπιστήμιο UCLA. O δρ Pouratian τόνισε πως ότι κάναμε το κάναμε για να δείξουμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και να πείσουμε όσους ασθενείς φοβούνται να κάνουν την επέμβαση. Θα τους δώσει ελπίδα και θα τους βοηθήσει.

Η εμφύτευση ηλεκτροδίων και βηματοδότη για την διέγερση περιοχών του εγκεφάλου σε ασθενείς με νόσο Πάρκινσον, γίνεται ολοένα και περισσότερο και τους ανακουφίζει, ανακτούν τις λειτουργίες τους, σταματούν οι πονοκέφαλοι και ζουν πάλι μια φυσιολογική ζωή.

Δείτε το βίντεο – Watch the Video:

plays guitar while having brain surgery από fabeeto

Πηγή

Realated Link in English:

http://elitedaily.com/news/world/watch-as-this-man-plays-guitar-while-surgeons-operate-on-his-brain/

Advertisements

6 Responses

  1. […] Έπαιζε κιθάρα ενώ του χειρουργούσαν τον εγκέφαλο – Man P… […]

  2. […] τον οργανισμό μας – How Recent Solar Flares Are Affecting Humans Έπαιζε κιθάρα ενώ του χειρουργούσαν τον εγκέφαλο – Man P… Το διορατικό εγκεφαλικό της Τζιλ Μπόλτι Τέηλορ Το […]

  3. […] Έπαιζε κιθάρα ενώ του χειρουργούσαν τον εγκέφαλο – Man P… […]

  4. […] Έπαιζε κιθάρα ενώ του χειρουργούσαν τον εγκέφαλο – Man P… […]

  5. Weird 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: