Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Εθελοντική Αιμοδοσία – 7 έως 14 Ιουνίου 2013

ERT_afisa_donate-blood

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει από τις 7 έως και τις 14 Ιουνίου, Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Εθελοντική Αιμοδοσία στη χώρα μας.

Με κεντρικό σύνθημα «Πρόσφερε ένα δώρο ζωής, γίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης», η δράση κορυφώνεται την 14η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Η ΕΡΤ έχει ήδη παράξει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, τα οποία παρουσιάζονται καθημερινά από όλα τα κανάλια (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3), τα ραδιόφωνα και τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας, η ΝΕΤ θα φιλοξενεί καθημερινά στις εκπομπές της πρωινής ενημερωτικής ζώνης εθελοντές αιμοδότες, μέλη αιμοδοτικών οργανώσεων, ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς και εργαζομένους στον χώρο της υγείας, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους τηλεθεατές για τις προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες που διενεργούνται σε όλη την Ελλάδα και θα συζητούν για σημαντικά θέματα που αφορούν στο θέμα.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, οι παραγωγοί του Kosmos 93,6 διοργανώνουν ένα street party στην Πλατεία Μοναστηρακίου, με καλή μουσική και χορευτικά latin σχήματα, ενώ ο ραδιοσταθμός θα μεταδίδει ζωντανά το πρόγραμμα του πάρτι από τις 12.00 έως τις 14.00. Η τελευταία ημέρα της δράσης θα κορυφωθεί με εθελοντική αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο από το πρωί και μέχρι τις 15:00.

Με μια ξεχωριστή δράση συμμετέχει και η ΕΡΤ3, η οποία στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, που θα πραγματοποιείται με κινητή μονάδα αιμοδοσίας στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης από τις 10 έως και τις 14 Ιουνίου και ώρες 08.3013.30.

Διαβάστε επίσης:

10 ιατρικοί λόγοι που πρέπει να παίζουμε βιντεοπαιχνίδια – 10 Reasons why everyone should play video games

ΕΟΠΥΥ: ποιοι δικαιούνται δωρεάν φιλοξενία σε κατασκηνώσεις. Όλα τα δικαιολογητικά

Ανακοίνωση ΕΟΦ για θανατηφόρο φάρμακο

Ξεχάσατε τον κωδικό σας; Πάρτε ένα χάπι…! – Forgot your password? Just take a pill

Advertisements

2 Responses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: