Πάθατε ψύξη από το air condition; Προσοχή στις παγίδες!

242487831_Neck_Pain_cure_with_painazone_capsule_xlarge

Αλήθεια πόσοι από εσάς δεν μπήκατε ιδρωμένοι από τον καύσωνα, μέσα σε ένα δωμάτιο και ανάψατε αμέσως το air condition; Πόσοι δεν κοιμηθήκατε το βράδυ με αναμμένα τα κλιματιστικά; Πόσοι δεν οδηγήσατε ιδρωμένοι με το air condition του αυτοκινήτου στο φουλ για να δροσιστείτε; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι μια: ΟΛΟΙ. Πόσοι από εσάς την επόμενη μέρα δεν νιώσατε τον σβέρκο σας “κλειδωμένο”, να πονάει σε κάθε σας κίνηση. Έχετε αναρωτηθεί πόσο εύκολο είναι να πάθουμε ψύξη;

Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουμε τις ημέρες αυτές για να μην πάθουμε ψύξη; πως περνάει ευκολότερα η ψύξη; σας λέμε μικρά μυστικά για να αποφύγετε τις κακοτοπιές.

Η ψύξη προκαλείται από τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Για παράδειγμα από τις “φλόγες” του καύσωνα, στη δροσιά ενός κλιματιζόμενου χώρου. Συνήθως μας χτυπάει στον αυχένα, στους ώμους, και στη πλάτη, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που παθαίνουμε ψύξη στο μέτωπο και στο… μάτι.

Το σημαντικό σε μια ψύξη, είναι ότι χτυπάει ύπουλα. Δεν την καταλαβαίνουμε την ώρα που την παθαίνουμε, αλλά αρκετές ώρες μετά, συνήθως την επόμενη μέρα, που σηκωνόμαστε από το κρεββάτι και δεν μπορούμε να στρίψουμε το κεφάλι μας.

Για να την αποφύγουμε πρωταρχικά θα πρέπει να μην μένουμε ιδρωμένοι σε κλειστούς και με κλιματιστικό χώρους, όσο ανακουφιστικό και να είναι αυτό. Όταν μπούμε ιδρωμένοι σε έναν τέτοιο χώρο, πρέπει τουλάχιστον να αλλάξουμε μπλούζα. Αν αυτό δεν γίνεται, ας προστατεύσουμε τον αυχένα μας με κάποιο μαντίλι ή μια φανέλα. Το συνεχές “μέσα – έξω” από τη ζέστη στο κρύο, αλλά και τα ρεύματα του αέρα μας εγγυώνται, μια καλή ψύξη την επόμενη μέρα. Να το αποφύγετε. Να αποφύγετε επίσης την απευθείας έκθεση σας στο κλιματιστικό. Δεν θα δροσιστείτε πιο γρήγορα.

Αν παρόλα αυτά ξυπνήσατε με τον σβέρκο σας άκαμπτο και με πόνους σε κάθε κίνηση, μην τα παρατάτε, υπάρχει λύση.

Η λήψη ενός μυοχαλαρωτικού φαρμάκου, και η επάλειψη της περιοχής με μια θερμαντική αλοιφή, θα σας ανακουφίσει. Μπορείτε επίσης να κάνετε ζεστά μπάνια και να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση με ζεστό νερό στην πάσχουσα περιοχή. Θα πρέπει όμως μετά να είστε σίγουροι ότι μετά το μπάνιο, δεν θα βρεθείτε ανάμεσα σε κάποιο ρεύμα αέρα, ή κάτω από ένα κλιματιστικό.

Αποφύγετε, τις εντριβές με οινόπνευμα, επειδή η εξάτμισή του οδηγεί σε μείωση της θερμοκρασίας τοπικά στο δέρμα, κάτι που δεν είναι επιθυμητό. Εάν η κατάσταση επιδεινώνεται, τότε να επισκεφτείτε τον ορθοπεδικό σας.

Πηγή

Related Links:

http://www.traditionalqi.com/2011/02/07/avoiding-air-conditioning-sickness/

http://www.hforcare.com/could-air-conditioning-be-a-cause-of-your-neck-pain/

Read also:

Με χειρότερες νοητικές και σχολικές επιδόσεις τα παιδιά που κοιμούνται αργά – Regular bedtimes better for young minds

Ο επαρκής ύπνος προστατεύει την καρδιά – Good night’s sleep protects heart

Οι άνδρες που δεν είναι γόνιμοι κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο – Men with low sperm production face increased cancer risk

Τυφλοπόντικας με ανοσία στον καρκίνο δίνει ελπίδες και για τους ανθρώπους – Naked mole rat gives cancer clues

Advertisements

One Response

  1. […] Πάθατε ψύξη από το air condition; Προσοχή στις παγίδες! […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: