Έξι τρόφιμα ασπίδα από τις ιώσεις – Eat These Six “Superfoods” to Live Healthier and Longer

Girl blowing her nose

Δεν αρκεί μόνο η άσκηση για την διατήρηση του σώματος σε καλή κατάσταση. 
Ο αστικός μύθος ότι το προσεκτικό διαιτολόγιο αφορά μόνο τους επαγγελματίες αθλητές καταρρίπτεται αφού νεότερες έρευνες απέδειξαν ότι η κατανάλωση τροφών με θρεπτικά στοιχεία, όπως είναι οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ένζυμα, θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού.
‘Ετσι  ανταπεξέρχεται καλύτερα απέναντι στα βασανιστικά συμπτώματα των ιώσεων αλλά και των πιεστικών αναγκών της καθημερινότητας.
 Πράσινα Λαχανικά
broccoli
έχει αποδειχθεί ότι τα πράσινα λαχανικά δυναμώνουν τα οστά και καθαρίζουν το αίμα. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι η κατανάλωση τους μειώνει την χοληστερίνη.
Επιπλέον, το λάχανο είναι γεμάτο με βιταμίνες όπως το μαγνήσιο, η βιταμίνη C, το ασβέστιο, το φολικό οξύ και ο σίδηρος.Έτσι ο οργανισμός αποκτά αντοχή  στην κόπωση και στον πόνο.
Μπανάνες
bananas-1
Η μπανάνα  βοηθά στη ομαλή λειτουργία της καρδιάς εξαιτίας των σύνθετων υδατανθράκων και καλλίου που περιέχει.
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου οτι οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων και όχι μόνο, καταναλώνουν μπανάνες πριν και μετά από κάθε αγώνα.
Άπαχο Βοδινό Κρέας
01202_Beef_Lean_Sliced
Το σίδηρο κάνει θαύματα στο θέμα των αντοχών του οργανισμού και ένας πολύ καλός τρόπος για να θωρακίσετε τον οργανισμό είναι η κατανάλωση άπαχου βοδινού κρέατος.
Κινόα
kinoa
Οι σπόροι της  κινόα, που το τελευταίο διάστημα κάνει θραύση στην χώρας μας αποτελούν  μια από τις υπερτροφές χωρίς γλουτένη  ενώ η διατροφική της αξία είναι ανεκτίμητη.
Ένα από τα πλεονεκτήματα της είναι ότι μαγειρεύεται σε λιγότερο από 15 λεπτά ενώ περιέχει ψηλά επίπεδα πρωτεϊνών και υδατανθράκων πολύ σημαντικά για τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.
Γλυκοπατάτες
food_sweet_potato
Οι γλυκοπατάτες  περιέχει μεγάλες ποσότητες της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Α, καλίου που βοηθά στο καλμάρισμα του μυϊκού πόνου από τραυματισμούς και στη διατήρηση των υγρών στο σώμα.
Ενεργειακά Ποτά
energy-drinks
Μπορεί τα ενεργειακά ποτά συχνά να βρίσκονται στο στόχαστρο των ειδικών, αλλά το γεγονός ότι βοηθούν σημαντικά τις αντοχές  και τη διατήρηση των ενεργειακών επίπεδων σε περιόδους έντονους
ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται  για το ποσοστό των υδατανθράκων και των  ηλεκτρολυτών που περιέχουν.
Related Link in English:
Advertisements

3 Responses

  1. […] Έξι τρόφιμα ασπίδα από τις ιώσεις – Eat These Six “Superfoods” to … […]

  2. […] Έξι τρόφιμα ασπίδα από τις ιώσεις – Eat These Six “Superfoods” to … 04/10/2013Δεν αρκεί μόνο η άσκηση για την διατήρηση του σώματος σε καλή κατάσταση.  Ο αστικός μύθος ότι το προσεκτικό διαιτολόγιο αφορά μόνο τους επαγγελματίες αθλητές καταρρίπτεται αφού νεότερες έρευνες απέδειξαν ότι η κατανάλωση τροφών με θρεπτικά στοιχεία, όπως είναι οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ένζυμα, θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού. ‘Ετσι  ανταπεξέρχεται […] […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: