Εθελοντές φοιτητές Ιατρικής θα στελεχώσουν το πολυϊατρείο των “Γιατρών του Κόσμου” στη Θεσσαλονίκη

New Picture (2)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας συνεχίζει τη συνεργασία του με την εθελοντική οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», με το κοινό πρόγραμμα: «ΝΙΚΗ2013 Νέοι Ιατροί Κατέχουν τα Ηνία 2013».

Στα πλαίσια του προγράμματος, εθελοντές φοιτητές Ιατρικής καλούνται να στελεχώσουν το πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την έμπρακτη υποστήριξη στο έργο του. Έτσι οι φοιτητές γίνονται αρωγοί στην προσπάθεια των Γιατρών του Κόσμου να εξυπηρετήσουν τις υγειονομικές ανάγκες μιας εξαιρετικά ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας, αυτής των απόρων.

Κάθε φοιτητής αναλαμβάνει να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες σε ένα “πακέτο ειδικοτήτων” το οποίο επιλέγει ο ίδιος και περιλαμβάνει κάποιες από τις εξής ειδικότητες: Πνευμονολογία, Ψυχιατρική, Παθολογία Αιματολογία, Γυναικολογία, Καρδιολογία, Παιδιατρική, Καρδιολογία, Παιδιατρική, Διαιτολογία Διατροφολογία, Ορθοπεδική, Δερματολογία, Ρευματολογία, Γαστρεντερολογία, Ακτινολογία, Ουρολογία, ΩΡΛ, Χειρουργική Γενική Ιατρική. Παράλληλα η άσκηση της Ιατρικής δίπλα στους έμπειρους εθελοντές ιατρούς του πολυϊατρείου αποσκοπεί και στη βελτίωση των κλινικώνιατρικών γνώσεων και δεξιοτήτων των ίδιων των φοιτητών.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν συνολικά 39 φοιτητές, κατά το διάστημα Νοεμβρίου Δεκεμβρίου του 2013, σε διάρκεια 6 εβδομάδων, και θα προσφέρουν συνολικά 342 ώρες εθελοντικής υποστήριξης. Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση της δράσης εκ μέρους της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. είναι η Αγγελική Χόρτη και ο Παντελεήμων Παντελίδης, φοιτητές Ιατρικής Α.Π.Θ.

Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας μέσα από το πρόγραμμα ΝΙΚΗ2013 και άλλα προγράμματα αντίστοιχου χαρακτήρα, επιδιώκει την εκπλήρωση δύο βασικών της προσανατολισμών: Αφενός την προσφορά ιατροκοινωνικού έργου αξιοποιώντας το φοιτητικό της δυναμικόκαι αφετέρου την επιμόρφωσηάσκηση των φοιτητών Ιατρικής.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: