Έντονη τηλεοπτική αντιπαράθεση μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και φορέων υγείας (video)

Δείτε όλη την εκπομπή:

Έντονη υπήρξε η αντιπαράθεση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με εκπροσώπους φορέων της Υγείας στην τηλεοπτική  εκπομπή «Ενικός» του Νίκου Χατζηνικολάου.

Κατʼ αρχήν αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ του υπουργού Υγείας και του προέδρου του  Ιατρικού  Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργου Πατούλη για το ζήτημα της συνταγογράφησης με την δραστική ουσία και της διάθεσης του πιο φθηνού  γενόσημου εκ μέρους του φαρμακοποιού.

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν επίσης και με τον πρόεδρο του ΣΕΚ, Γ. Καρταπάνη το αναδρομικό claw back και τον αυθαίρετο προϋπολογισμό των ετών 2013 και 2014 που εξαναγκάζει τους κλινικάρχες να καταφεύγουν στην Δικαιοσύνη και σε επίσχεση εργασιών από 29 Οκτωβρίου.

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε μεταξύ του υπουργού Υγείας και της ειδικευομένης γιατρού του νοσοκομείου «Αττικόν» και μέλους του μέλους του ΠΑΜΕ Ισαβέλλας Μαργάρα η οποία ανέφερε τις δραματικές διαστάσεις που έχουν λάβει τα προβλήματα που επικρατούν στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Η κ. Μαργάρα υπογράμμισε πως «το νοσοκομείο βγάζει 100 ράντζα, που φτάνουν έως το κυλικείο, για 50 νοσηλευόμενους ασθενείς αναλογούν δύο νοσηλεύτριες και για 750 ασθενείς μόλις 11 τραυματιοφορείς, ενώ οι   γιατροί έχουν να πληρωθούν τέσσερις μήνες τις εφημερίες τους».

Παράλληλα ανέφερε πως τα μισά κρεβάτια ΜΕΘ και τα χειρουργικά τραπέζια είναι κλειστά, ενώ δύο στους τρεις αξονικούς δεν λειτουργούν.

Η απάντηση του υπουργού Υγείας ήταν πως υπήρξε πρόσφατη επισκευή ενός από τους δύο αξονικούς.

Παράλληλα ανέφερε στην κ. Μαργάρα πως  οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αττικόν»  παρόλο που διεκδικούν προσωπικό, αντιδρούν όταν προσέρχονται 70 άτομα από την κινητικότητα.

Α. Γεωργιάδης: «Δεν θα υπάρξουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού»

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως είναι αδύνατον να υπάρξουν μόνιμες προσλήψεις απαντώντας στη συνδικαλίστρια πως αντιδρούν στους προσερχόμενους από την κινητικότητα, καθώς διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η κ. Μαργάρα υπογράμμισε πως αντίθετα με τα όσα υποστηρίζει  ο κ. Γεωργιάδης οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των πέντε νοσοκομείων στην Αττική είναι σημαντικές.

Παράλληλα έκανε λόγο για τα πρόσφατα επεισόδια στο νοσοκομείο «Αττικόν» κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κ. Γεωργιάδη  τονίζοντας:

«’Όσους κάνουν πεσκέσι τη Δημόσια Υγεία στους ιδιώτες, θα τους υποδεχόμαστε όπως τούς αξίζει».

Ο κ. Γεωργιάδης αντεπιτέθηκε υποστηρίζοντας πως  «όποιο μέλος του ΕΣΥ διανοηθεί να με εμποδίσει να επισκεφθώ νοσοκομείο, θα απολύεται».

Ο υπουργός Υγείας από το βήμα της εκπομπής ανακοίνωσε πως σε 900 περίπου ανέρχονται οι εργαζόμενοι στην Υγεία από την περιφέρεια που θα μπουν στο δεύτερο κύμα κινητικότητας.

Παράλληλα προανήγγειλε ότι την επόμενη Τετάρτη θα έχει στα χέρια του τις μελέτες από τους διοικητές των ΥΠΕ, και θα καλέσει ιατρικούς συλλόγους και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να ακούσει τις απόψεις τους.

Εντός του Νοεμβρίου θα υπάρξουν νεότερα για τις αλλαγές χρήσης των νοσοκομείων Αττικής και Θεσσαλονίκης και τις μετακινήσεις προσωπικού.

Τέλος ο υπουργός Υγείας υπονόησε πως η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, δεν θα υπερβεί τα 2 δις ευρώ για το 2014.

Πηγή

Advertisements

2 Responses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: