Έναρξη συνεδρίου για τη μελέτη της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο

528396_371180916323625_444923613_n

Tο 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή,”E-life 2013-Πρόληψη και αντιμετώπιση διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου” διεξάγεται μεταξύ 1-2 Νοέμβρη στην Αθήνα,στον κινηματογράφο Δαναό. To συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος. Σκοπός μας και σε αυτό το συνέδριο είναι να παρουσιαστούν οι έρευνες ειδικών επιστημόνων σε σχέση με τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου που αναπτύσσονται στο διαδίκτυο.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, άνοιξε σήμερα τις εργασίες του συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο με θέμα «Πρόληψη και αντιμετώπιση διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Γεωργιάδης -μεταξύ άλλων- ανέφερε:

«Είμαι εδώ γιατί θέλω να δείξω με την παρουσία μου το ενδιαφέρον της Πολιτείας και συγκεκριμένα του Υπουργείου Υγείας για τον εθισμό. Πρόκειται για ασθένεια, όχι απλά μια συνήθεια και είμαστε στη διάθεση των ειδικών, ώστε να δούμε πως μπορεί η Πολιτεία τόσο να θωρακίσει, όσο και να θεραπεύσει τέτοιες περιπτώσεις.

Σημαντική είναι η παρουσία του κ. Σφακιανάκη γιατί στο πρόσωπό του τιμώ την ελληνική αστυνομία, καθώς η προσπάθειά του είναι γνωστή σε όλους. Αν και στο κομμάτι του διαδικτύου είμαστε πίσω ως χώρα, η εικόνα της αντίστοιχης υπηρεσίας της ΕΛΑΣ είναι πολύ μπροστά.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου».

logo19

Πρόγραμμα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: