Γιώργος Πατούλης: “Να παραμένουν οι γιατροί στην πατρίδα και να ενισχυθούν τα νησιά μας”

 

Εκκληση στην κυβέρνηση να δημιουργήσει τα δεδομένα εκείνα ώστε να παραμένουν οι γιατροί στην πατρίδα (καθώς το 40% αυτών που τελειώνουν φεύγουν στο εξωτερικό) και να ενισχυθούν τα νησιά μας, απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, στην ημερίδα της Stat Bank για την υγεία το φάρμακο και την ομορφιά 2013, σημειώνοντας ότι η κρίση είναι ανθρωποκτονική.

Μάλιστα ο κ. Πατούλης επεσήμανε με έμφαση ότι αυτή την στιγμή πολλά νησιά είναι ακάλυπτα, με αποτέλεσμα ακόμη και για απλά περιστατικά, να πραγματοποιούνται αεροδιακομιδές οι οποίες κοστίζουν γύρω στις 10.000 με 15.000 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το εισόδημα ενός ειδικευμένου γιατρού τον χρόνο.

Οι απόπειρες των οριζόντιων περικοπών στις δαπάνες υγείας, συρρίκνωσαν κατά πολύ τις υπηρεσίες υγείας, συνέχισε, και έγιναν πολύ ακριβές για τους ασφαλισμένους και απαγορευμένες για τους ανασφάλιστους, τόνισε με έμφαση και πρόσεθεσε: για να βγούμε από την κρίση αυτή όμως, που έχει γίνει ανθρωποκτονική, χρειαζόμαστε τους έλληνες ζωντανούς για να πληρώσουμε και να ξεχρεώσουμε.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε και στο κομμάτι της πρόληψης, σημειώνοντας ότι η υγεία δεν ξεκινάει από την θεραπεία αλλά από την στρατηγική πρόληψης και δυστυχώς προαγωγή υγείας δεν υπάρχει. Υπογράμμισε ότι σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε γιατρούς, καθώς το 40% αυτών που τελειώνουν φεύγουν για το εξωτερικό και ζήτησε από όλους ψυχραιμία και ενότητα.

Για την φαρμακευτική πολιτική, υπογράμμισε ότι θέλουμε φθηνό φάρμακο αλλά ελεγμένο και κανένα συνταγογραφούμενο φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή που μόνο στην Ελλάδα καταστρατηγείται αυτός ο νόμος. Η χορήγηση του φαρμάκου είναι ιατρική πράξη που πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από το γιατρό ούτε από το φαρμακοποιό, ούτε από τον βοηθό φαρμακείου κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Συνέντευξη Άδωνι Γεωργιάδη για την μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (Βίντεο)

Άδωνις Γεωργιάδης: “Αυτούς που χρειαζόμαστε, τους κρατάμε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε…”

Nέες κατευθυντήριες οδηγίες για τη μείωση της υψηλής χοληστερόλης – New Cholesterol Guidelines

Τι είναι τα γενόσημα φάρμακα;

Advertisements

3 Responses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: