Χριστουγεννιάτικο Bazaar Στήριξης από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος

ΕΕΦΙΕ

Η Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. Θεσσαλονίκης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με το κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παίδων «Ο Άγιος Δημήτριος» (Κ.Α.Α.Π.Α.Θ.) για την οργάνωση «Χριστουγεννιάτικου Bazaar Στήριξης» με την απαραίτητη συμβολή του Συλλόγου Φίλων του Κ.Α.Α.Π.Α.Θ.

Η Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. Θεσσαλονίκης γνωρίζοντας τη προσπάθεια του Κ.Α.Α.Π.Α.Θ. «Ο Άγιος Δημήτριος» και του Συλλόγου Φίλων να εξασφαλίζουν τη ποιότητα ζωής και την αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία στη σημερινή εποχή της κρίσης, πρότεινε την οργάνωση ενός Χριστουγεννιάτικου Bazaar στο χώρο της Κάτω Φοιτητικής Λέσχης του Α.Π.Θ. με τη βοήθεια του Συλλόγου Φίλων, ώστε όλα τα έξοδα να διατεθούν στο Κ.Α.Α.Π.Α.Θ. προς ενίσχυση του έργου του.

BAZAAR EEFIE

Ετσι, το Bazaar θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες 3,4 και 5 Δεκεμβρίου 2013 (Τρίτη- Τετάρτη- Πέμπτη) από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 15:00 στο Φουαγιέ της Κάτω Φοιτητικής Λέσχης.

 ενημερωτικό φυλλάδιο

Λίγα λόγια για την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας

EEFIE

Η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.) ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1993 και αποτελεί Αστική Εταιρεία μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, με πολλαπλή δραστηριότητα στα πλαίσια του εθελοντισμού. Σήμερα, αποτελεί τη μεγαλύτερη φοιτητική οργάνωση στον τομέα των Επιστημών Υγείας πανελλαδικά, με πάνω από 4.000 εγγεγραμμένα μέλη. Σκοπός της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. είναι η επιστημονική ενεργοποίηση των φοιτητών Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής, η ενασχόλησή τους με θέματα ιατρικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού προσανατολισμού και η παραγωγή αντίστοιχου έργου, με κύριο άξονα τον εθελοντισμό.

Αναλυτικότερα, η Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. επιδιώκει την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των φοιτητών της Ιατρικής και των φοιτητών άλλων Σχολών Υγείας της Ελλάδας και του εξωτερικού, μέσα από δράσεις και συνεργασίες με ομόλογους φορείς. Ακόμα, διοργανώνει ετησίως το Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Φ.Ι.Ε.), το οποίο αποτελεί κορυφαίο φοιτητικό και επιστημονικό εγχείρημα, φιλοξενώντας εκατοντάδες φοιτητές Επιστημών Υγείας κάθε χρόνο, και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προσανατολισθούν, να εξοικειωθούν και να προωθηθούν στο επιστημονικό-ερευνητικό στερέωμα.

Ειδικά το Παράρτημα της Θεσσαλονίκης της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε., με το σύγχρονα διαμορφωμένο οργανόγραμμά του και τον εντυπωσιακό φοιτητικό ζήλο που έχει επιδείξει τα τελευταία έτη, έχει καταφέρει πληθώρα επιστημονικών, ανθρωπιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων και εξακολουθεί να υλοποιεί αντίστοιχες δράσεις: Έχει διοργανώσει ανοιχτές ημερίδες επιστημονικού και κοινωνικού περιεχομένου, με προσέλευση εκατοντάδων ακροατών. Ακόμη, επί σειρά ετών, πραγματοποιεί καίριες ιατροκοινωνικές δράσεις, όπως Δωρεάν Εξετάσεις Υγείας, το πρόγραμμα υποστήριξης των Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος (ΕΚΥΒΕ) αλλά και των κοινωνικών ιατρείων (ΝΙΚΗ2013), διάφορα ενημερωτικά street actions, φιλανθρωπικά bazaars και εκστρατείες ενημέρωσης για διαχρονικά, αλλά κρουστά κοινωνικά ζητήματα των νέων (αλκοόλ, εξαρτησιογόνες ουσίες, κάπνισμα, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα) κ.ά. Τέλος, δραστηριοποιείται στην παραγωγή προγραμμάτων επιμόρφωσης και άσκησης των φοιτητών Ιατρικής, όπως σεμινάρια πρώτων βοηθειών, CPR/AED, συρραφής τραύματος, εκμάθησης ηλεκτροκαρδιογραφήματος και εκμάθησης υπερηχογραφήματος. Για την υλοποίηση των εν λόγω δράσεων, διατηρεί σταθερές συνεργασίες με διάφορους φορείς-αρωγούς στο έργο της.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: