Όλο το παρασκήνιο από την σύλληψη του προέδρου του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου

XARIS TOMPOULOGLOU

Στα πράσα πιάστηκε παραμονή των χριστουγέννων ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου με προσειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 25.000 ευρώ.

Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Για την υπόθεση αυτή ενημερώθηκε αμέσως ο υπουργός υγείας ο οποίος ζήτησε την άμεση διελεύκανση της υπόθεσης. Ο  Άδωνις Γεωργιάδης συνεχάρη «την Ελληνική Αστυνομία για την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του Διοικητή του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου.
Επίσης κάλεσε το Ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο και τον έχει διορίσει, να τον παύσει άμεσα από Διοικητή και να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και να προχωρήσει στην ταχεία αντικατάστασή του.
Στο μεταξύ ο κ.Τομπούλογλου διεγράφηκε από την Νέα δημοκρατία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το  Γραφείο Τύπου του κόμματος ανακοινώθηκε πως «με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».
Χρονικό
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χάρης Τομπούλογλου πιάστηκε έχοντας στην κατοχή του προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 25.000 ευρώ τα οποία σύμφωνα με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. απαιτούσε από ιδιωτική  διαφημιστική εταρεία- η οποία είχε κερδίσει διαγωνισμό για την παιδική παχυσαρκία- προκειμένου να μην κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφοριές οι υπεύθυνοι της ιδιωτικής εταιρείας φέρονται να παρέδωσαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στον κ. Τομπούλογλου και έτσι έπειτα από λίγα μόλις λεπτά οι αστυνομικοί, του πέρασαν τις χειροπέδες.
Η όλη υπόθεση ήταν γνωστή στις Αρχές  εδώ και είκοσι ημέρες αλλά και στο Μαξίμου.
Κομματικό στέλεχος
Να σημειωθεί ότι ο Χάρης Τομπούλογλου είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και χρόνια πολιτευτής του κόμματος. Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998, εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.
Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων (26.000 και 27.000) ενώ στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας αναδείχτηκε πρώτος.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: