Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό

PEDY

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ώστε να ξεκινήσει από μηδενική βάση, ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος για ένα νομοσχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Ο ΠΙΣ με ανακοίνωσή του χαρακτήριζει το προς ψήφιση νομοσχέδιο «ανθρωποκτόνο» και την μεταρρύθμιση «ψευδεπίγραφη» υποστηρίζοντας ότι «το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή διαλύει τις δημόσιες δομές υγείας και μεταφέρει με απαράδεκτο τρόπο την περίθαλψη σε ιδιωτικές μεγάλες επιχειρήσεις, με μεγάλη ζημία και κόστος για τους ασφαλισμένους και τους υγειονομικούς κάθε κλάδου».

Στρέφει δε τα βέλη του και κατά του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, διαμηνύοντας ότι, «εάν το νομοσχέδιο αυτό υλοποιηθεί, ο ίδιος θα μείνει στην ιστορία ως υπουργός ‘κατεδάφισης’ και όχι μεταρρύθμισης».

Οι γιατροί ζητούν να ξεκινήσει, από μηδενικής βάσεως, μία ειλικρινής και ουσιαστική συζήτηση με τα κόμματα και τους φορείς και να καταρτισθεί ένα νομοσχέδιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών αφενός, και αφετέρου, στην ευπρεπή και αξιόπιστη λειτουργία των γιατρών, εν όψει των εξελίξεων που δρομολογούνται στο χώρο της Υγείας.

«Οι κοινωνικοί φορείς της χώρας μας πρέπει να αντιδράσουν με κάθε τρόπο, ώστε η υγεία και η περίθαλψη στην χώρα μας να μην γίνει πεδίο εκμετάλλευσης καιροσκόπων και εκμεταλλευτών, αλλά και χωρίς να μετατεθεί το βάρος της περίθαλψης ‘στις τσέπες των ασφαλισμένων’, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να εγκαταλείψει αδύναμο την περίθαλψή του και να τεθεί στο περιθώριο της κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω όλο το σχέδιο νόμου: «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ), αλλαγή σκοπού ΕΟΠΥΥ και άλλες διατάξεις»

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ Πρωτοβάθµιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: