Διαμαρτυρίες εργαζομένων στο «Θριάσιο» νοσοκομείο

adonis dokimasies thriasio

«Θερμή» υποδοχή επεφύλαξαν οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», στον υπουργό Υγείας ‘Αδ. Γεωργιάδη. Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο, περιμένοντας τον υπουργό, για να του εκθέσουν τα προβλήματα του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι το νοσοκομείο βρίσκεται σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, κάνοντας λόγο για διάλυση του ΕΣΥ, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών.

«Δεν έχουμε ανάγκη από κανενός είδους φιλανθρωπία» φώναξαν οι εργαζόμενοι ζητώντας δωρεάν δημόσια υγεία για όλους, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού, στο νοσοκομείο προκειμένου να παραλάβει κοντέινερς με νοσοκομειακό εξοπλισμό, αναλώσιμα υγειονομικά υλικά και ορθοπεδικά είδη αποκατάστασης, δωρεά του IOCC (International Orthodox Christian Charities). Αμαυρώθηκε η εικόνα μιας πολύ ωραίας εκδήλωσης, σχολίασε για τα γεγονότα στο Θριάσιο ο κ. Γεωργιάδης, λίγο αργότερα, προσερχόμενος στο Οφθαλμιατρείο.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας “Θριάσιο”, όπου παρελήφθησαν κοντέινερς με νοσοκομειακό εξοπλισμό, αναλώσιμα υγειονομικά υλικά και ορθοπεδικά είδη αποκατάστασης, δωρεά του IOCC (International Orthodox Christian Charities).

 Μετά το πέρας της επίσκεψής του ο κ. Γεωργιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχιεπίσκοπο και τους ομογενείς μας από την Αμερική που μας έστειλαν οκτώ κοντέινερς αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων για το Θριάσιο Νοσοκομείο, ενώ ακολουθούν άλλα τέσσερα μεγάλα κοντέινερς σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

 Οι ομογενείς μας, σε αυτή τη δύσκολη ώρα για την πατρίδα, δίνουν βοήθεια στο Λαό μας που δοκιμάζεται. Και το Υπουργείο Υγείας είναι εδώ για να φροντίζει την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων παρά τις διαμαρτυρίες ορισμένων. Ευχαριστώ πολύ τον Αρχιεπίσκοπο και τους ομογενείς».

 Ο Υπουργός Υγείας, παρέστη αμέσως μετά στα εγκαίνια του Οφθαλμιατρείου Αθηνών,  όπου προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Είναι για εμένα πολύ μεγάλη τιμή και τύχη να εγκαινιάζω ένα έργο που κράτησε τόσα πολλά χρόνια αλλά τελικά παραδίδει ένα στολίδι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Νομίζω ότι και μόνο να το δει κάποιος, καταλαβαίνει ότι εδώ έχουμε κάτι σπουδαίο. Και σε μια χώρα που συνηθίζουμε να δείχνουμε μόνο τη μιζέρια και τα άσχημα και να κατηγορούμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι έχει διαρκείς αποτυχίες, δεν έχει μόνο διαρκείς αποτυχίες. Έχει και επιτυχίες που πρέπει να προβάλουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό. Αντιλαμβάνομαι ότι τις εποχές που ζούμε,  ξεπερνάτε πολλές φορές τους εαυτούς σας. Η Πολιτεία θα κάνει αυτό που μπορεί περισσότερο, σε εποχές που δεν είναι εύκολες για κανέναν από εμάς. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον κ. Χαραμή και όλο το Σύλλογο των Φίλων του Οφθαλμιατρείου, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια ήταν στο πλάι της Πολιτείας, των εργαζομένων και όλης της προσπάθειας για να φθάσουμε σήμερα εδώ.

Και να πω ότι πράγματι  με τη νέα οργανωτική δομή και διασύνδεση όπως την έχουμε σχεδιάσει, πιστεύω ότι μπορεί το Οφθαλμιατρείο, ένας χώρος όπου εξυπηρετεί πάνω από 200 ασθενείς την ημέρα, να παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας  και να έχουμε έναν χώρο όχι από τους καλύτερους στην Ελλάδα, αλλά θα έλεγα από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Ευχαριστώ  πολύ και εύχομαι καλή τύχη και επιτυχία σε όλους». 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: