Συνάντηση του Υφυπουργού Υγείας με τους παρόχους Υγείας για τις οφειλές

ufupourgos-ygeias-antonis-mpezas

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας συναντήθηκε χθες με τους Προέδρους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλη Βλασταράκο, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) κ. Θεόδωρο Χατζηπαναγιώτου, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) κ. Γεώργιο Βουγιούκα, της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΙΦ-ΠΦΥ) κ. Αναστάσιο Κρεμμύδα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) κ. Φώτη Πατσουράκο και του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) κ. Γεώργιο Μπάκα.

Ο Υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων μεταξύ ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών υγείας και ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών που θα διενεργήσουν τον κλινικό – ιατρικό έλεγχο και την εκκαθάριση των απαιτήσεων προς τον ΕΟΠΥΥ του 2013, προβλέπεται στο ν. 4172/2013 και πρέπει να ολοκληρωθεί.

Ειδικά για τους παρόχους της λεγόμενης ανοικτής νοσηλείας (διαγνωστικά κέντρα, κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, φυσικοθεραπευτές κλπ) λόγω μη επίτευξης συμφωνίας με τις εταιρείες, ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να διενεργήσει την εκκαθάριση των απαιτήσεων τους για το 2013 μέσω των περιφερειακών υπηρεσιών του και θα δώσει σχετική εντολή, ενώ οι ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες θα διενεργήσουν μόνο τον ιατρικό – κλινικό έλεγχο.

Για το λόγο αυτό, ο Υφυπουργός Υγείας, κάλεσε τους παρόχους να προχωρήσουν άμεσα στην υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, ειδικά και μόνο, για τη πραγματοποίηση του ιατρικού – κλινικού ελέγχου των περιστατικών του 2013.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: