Στις 8 Μαρτίου η 3η επιστημονική ημερίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών

panellinios sillogos fisikotherapefton

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Περιφερειακό Τμήμα Αττικής, σε συνεργασία με τον Κλάδο Φυσικοθεραπευτών του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», επέλεξαν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, για την διεξαγωγή της 3ης Επιστημονικής  Ημερίδας με θέμα «Εξειδικευμένη Φυσιοθεραπευτική Παρέμβαση για την υγεία των Γυναικών».

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Φυσικοθεραπευτών για την Υγεία των Γυναικών (IOPTWH), του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) και της Ένωσης Επιστημονικού Προσωπικού Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός».

Μια πλειάδα επιστημόνων υγείας έχουν προσκληθεί στην ημερίδα, μεταξύ αυτών και η Ρεμπέκα Στεφενσον, επίτιμη πρόεδρος της Ημερίδας και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διεθνούς Οργανισμού Φυσικοθεραπευτών για την Υγεία των Γυναικών (IOPTWH), υποομάδα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (W.C.P.T), ενώ την ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία της και η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας εκπονήθηκε σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες του Διεθνούς Οργανισμού Φυσικοθεραπευτών για την υγεία των γυναικών (IOPTWH), υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα εναρμόνισης της επιστήμης της φυσικοθεραπείας με βάση το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της ημερίδας, Σταύρο Σταθόπουλο, σκοπός είναι η πληροφόρηση για τους Νέους Ορίζοντες στην επιστήμη της Φυσικοθεραπείας και η  επιστημονική τεκμηρίωση της εξειδικευμένης φυσιοθεραπευτικής παρέμβασης για την υγεία των γυναικών.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της ημερίδας, Μιμή Μαρσέλλου, ιατρικές ειδικότητες όπως γυναικολόγοι-μαιευτήρες, ουρολόγοι, ουρογυναικολόγοι, χειρουργοί μαστού, και ορθοπεδικοί  θα παρουσιάσουν όλα τα σύγχρονα δεδομένα -μεθόδους και τεχνικές- με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των γυναικών, για να γνωρίσουν πως η φυσικοθεραπευτική επιστήμη συμβάλλει με επιστημονικό τρόπο στη φροντίδα κάθε πάσχουσας.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής, του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Γιάννης Μαρμαράς, χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η ιδέα για την ιατρική της γυναίκας πηγάζει από την αναγκαιότητα για πιο εξειδικευμένη προσέγγιση σε ότι αφορά την υγεία της.

Η ημερίδα αποτελεί στην ουσία έναν «ύμνο» για την υγεία κάθε γυναίκας, από ένα εξαιρετικό επιστημονικό επιτελείο οι οποίοι θα ασχοληθούν εκτενώς με ζητήματα που ενδιαφέρουν τη γυναίκα του σήμερα.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της ημερίδας εστιάζει σε σημαντικά θέματα υγείας που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα στην καθημερινότητα της όπως είναι τα μυοσκελετικά προβλήματα, που σχετίζονται με την προγεννητική και την μετά τον τοκετό περίοδο, η ακράτεια ούρων, η οστεοπόρωση, ο πυελικός πόνος και το δευτερογενές λεμφοίδημα στη μαστεκτομή, και στην αντιμετώπιση τους μέσω της εξειδικευμένης φυσικοθεραπείας, σε επίπεδο, πρόληψης, αντιμετώπισης και αποθεραπείας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Γεώργιος Μπάκας χαιρετίζει με ενθουσιασμό τη φετινή ξεχωριστή ημερίδα, τονίζοντας τη συμβολή της εξειδικευμένης φυσικοθεραπείας, στην αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος θεμάτων υγείας που αφορούν τον γυναικείο πληθυσμό και επισημαίνοντας το νέο ρόλο του φυσικοθεραπευτή ως «Θεραπευτικού Συμβούλου».

Η 3η Επιστημονική Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την 8 Μαρτίου,  στο Δώμα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δίνει το έναυσμα σε χιλιάδες γυναίκες στη χώρα μας, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν της υγεία τους.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: