Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

adonis-pfs

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο, κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη, καθώς και με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ακολούθησαν οι εξής δηλώσεις:

Κ. Θεοδοσιάδης: «Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Υγείας, κ. Γεωργιάδη, οι θέσεις τις οποίες το Υπουργείο Υγείας ανέπτυξε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα μας βρίσκουν σε ένα πλαίσιο θετικό. Πιστεύουμε ότι θα υιοθετηθούν, προς την προστασία της δημόσιας υγείας. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, είμαστε επιφυλακτικοί διότι απέναντί μας υπάρχει η τρόικα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις του Υπουργείου Υγείας. Θα εκτιμήσουμε τη στάση μας σε συνάρτηση και με την πορεία των διαπραγματεύσεων και με το αποτέλεσμα που αυτές θα έχουν».

Ερ. Δημοσιογράφου: Σήμερα στη συνέλευσή σας θα λάβετε κάποια απόφαση; Ποιο είναι το κλίμα; Είναι δεύτερη ημέρα κλειστά τα φαρμακεία, αύριο τι γίνεται;

Κ. Θεοδοσιάδης: «Δεν θέλω να προκαταλάβω τη συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου.  Όσα ειπώθηκαν με τον  Υπουργό είναι προς θετική κατεύθυνση αλλά πρέπει να επαναλάβω ότι το πρόβλημα του κλάδου δεν είναι πρόβλημα με τον Υπουργό Υγείας , είναι πρόβλημα με την τρόικα».

Αδ. Γεωργιάδης: «Είχαμε μία πιστεύω εποικοδομητική συζήτηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Εξηγήσαμε τις θέσεις του Υπουργείου Υγείας που γνώμονα έχουν πρώτον, την προστασία της δημόσιας υγείας και δεύτερον –δεν θα το κρύψω- κατανοούμε αιτήματα των φαρμακοποιών που αντιπροσωπεύσουν ως επί το πλείστον οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας προς την τρόικα θα γίνουν αποδεκτές, αποτελούν ούτως ή άλλως την εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης της κυβερνήσεως. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με αισιοδοξία».

Ερ. Δημοσιογράφου: Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο αν τελικά δεν γίνουν δεκτές αυτές οι προτάσεις;

Αδ. Γεωργιάδης: «Πάντα υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια αλλά πηγαίνουμε με αισιοδοξία».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: