Στην απεργία της 9η Απριλίου συμμετέχουν γιατροί και φαρμακοποιοί

 PHASMA / ÃÉÙÑÃÏÓ ÍÉÊÏËÁÉÄÇÓ/ÐÏÑÅÉÁ ÁÐÏ ÔÏ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ  ÕÃÅÉÁÓ ÓÔÇÍ ÂÏÕËÇ  ÐÑÁÃÌÁÔÏÐÏÉÇÓÁÍ ÃÉÁÔÑÏÉ  ÊÁÉ ÖÁÑÌÁÊÏÐÏÉÏÉ

Την απόφαση της συμμετοχής στην απεργία που έχουν προκηρύξει οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος τασσόμενος «ενάντια στην πολιτική των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της αποδόμησης του Δημόσιου τομέα της Υγείας, της Παιδείας, της Δημόσιας Διοίκησης κ.λπ.», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ανάλογη απόφαση έλαβε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ενημερώνοντας το κοινό ότι τα φαρμακεία την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά. Ωστόσο, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετηθιύν από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Γιατροί και φαρμακοποιοί δηλώνουν αλληλέγγυοι στον αγώνα των άλλων κοινωνικών φορέων και «παλεύουν προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας και να δούμε την κοινωνία να επιβιώνει και να αναπτύσσεται», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί μάλιστα ότι, εάν δεν σταματήσει η πολιτική περιορισμού βασικών τομέων του δημοσίου, όπως η Υγεία και η Παιδεία, η κοινωνία θα οδηγηθεί σε τέλμα και καταστροφή, υπενθυμίζοντας τα τρία εκατομμύρια των ανασφάλιστων συμπολιτών μας και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

«Η διατυμπανισθείσα ανάκαμψη θέλει ζώσα την κοινωνία, θέλει να υπάρχουν κοινωνικές υπηρεσίες προσφερόμενες από το κράτος, όπως η Υγεία, η Παιδεία και η σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση, και όχι θνησιγενή κοινωνία με πληθυσμό ο οποίος όχι μόνο δεν έχει τα προς το ζην, αλλά ούτε καν τη δυνατότητα για στοιχειώδη περίθαλψη και εκπαίδευση», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.

 

Πηγή: in.gr

 


iWaii – Drop Proof EVA Foam Case ipad Mini (Light Weight) – Kids Friendly – Green Train Shaped Foam Stand Case

Keydex Speaker Stand with iPad Keyboard Dock – UG-H1020 / UGH1020

HTML and CSS: Design and Build Websites

Nite Ize STCK-11-R8 Steelie Car Mount Kit for Cellphones – Retail Packaging

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: